lauantai 5. toukokuuta 2012

Rauhallinen viikonloppu

Nyt on ollut hieman haastavempaa aikaa Leevillä sitä saa taistella vaatteiden kanssa, tulee ihan sellainen olo että on nyrkkeily matsissa kun saa väistellä lyöntejä, varoa puremista ja hiusten repimistä.
no se kestää taas hetken onneksi leevin puheen/sanojen oppiminen saa paremmalle mielelle, ja uudet asiat mitä oppii niin se on todella ihanaa huomata miten opettaminen tuottaa tulosta. Osaa leevi olla ihana välillä hän tulee lähelle halaa, pusuttelee ja sanoo:ihana muru. =)  silloin sydäntä lämmittää ja kyynelkin tulee välillä silmäkulmaan.

Nyt myös sofialla on vaikeaa aikaa välillä käy päälle kuin raivopäinen härkä sylkee, lyö, puree potkii ja jopa haistattelee ja  jos ei muuten niin pissaa housuihin tahallaan ku siihen ei pysty itse vaikuttamaan (on tämä ihanaa kun erityislapset reakoi noin uhma aikoina) hieman jännittää miten sofian koulu lähtee syksyllä käyntiin. onneksi pääsee aloittamaan pienryhmässä, saa nähdä käykö siellä jonkun päälle.Hieman jännittää myös taksi matka kouluun kun on muita kyydissä, terapia reissut on sujunu hyvin taksilla mutta silloin onkin yksin taksissa ja yleensä nukkunut.  =)

nyt on huili viikonloppu ja Sofia ja Leevi ovat viikonlopun Jelppiksessä isommat tytöt ovat myös viikonlopun pois. Saa nukkua hyvät yöunet ja antaa aikaa nettalle ja laatuikaa miehen kanssa ku netta menee nukkumaan.

kyllä nämä rauhalliset viikonloput on mukavia kun pytyy vaan olemaan, kun yleensä sitä ollaan koko ajan liikkeellä ja leevin tai sofian lähellä ja ennakoimassa niiden jokaista liikettä ja elettä.

Välillä sitä käyttää taikinaterapiaa kun se saa lapset rauhoittumaan ja pysymään hetken paikallaan, sitä on mahtava katsoa kun he nauttivat leipoa sämpylöitä, pullaa, kakkua ja pipareita.

Vaikka huonoja päiviä mahtuu niin kyllä ne hyvät päivät kumoaa tyystin  ne huonot hetket/päivät, ja ne ihanat sanat joita Leevi  ja sofia sanoo niin ne lämmittää koska sen tietää että ne on aitoja tunteita koska autistiset ilmaisee tunteensa aidosti juuri niin kuin he tuntevat  (ainakin meillä) sitä oppii päivä päivältä ymmärtämään heitä paremmin.

-Riitta_






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti